Σούνιο

Ναός του Ποσειδώνα

Ανατολική Αττική

παραλία στο Σούνιο

Σπάτα

αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Διακοπές με την “Polyxenia-Renal

Οι διακοπές μπορούν να σας δώσουν ένα αίσθημα ελευθερίας, ανεξαρτησίας και ταυτόχρονα να συναντηθείτε και να περάσετε χρόνο μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας.  Η αλλαγή περιβάλλοντος, ο χρόνος που θα περάσετε στο εξοχικό σας σπίτι, η επαφή με τη θάλασσα και τον ήλιο αλλά και η γνωριμία με περιοχές που δεν έχετε επισκεφτεί είναι μερικές μόνο ευκαιρίες που έχετε διαμένοντας σε κάποια από τις πανέμορφες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

H περιοχή της Ανατολικής Αττικής

είναι η τρίτη σε πληθυσμό περιοχή μετά τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.  Επίσης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας στα Σπάτα, αλλά και δύο συνεχώς αναπτυσσόμενα λιμάνια, αυτό της Ραφήνας και του Λαυρίου, βρίσκονται εντός των ορίων της.

Ασθενείς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού που θέλουν είτε να περάσουν λίγες ημέρες στην Αθήνα πριν ταξιδέψουν για άλλους προορισμούς είτε να μείνουν και να κάνουν τις διακοπές τους κάτω από τον Αττικό ουρανό τώρα έχουν τη δυνατότητα υλοποιήσουν τα σχέδια τους χωρίς ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου.

Η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης PolyxeniaRenalβρίσκεται στο κέντρο του Δήμου Κρωπίας με άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες (Αττική Οδός, Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου, Λεωφόρος Λαυρίου).  Απέχει μόλις 10 min από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 30 min από οποιοδήποτε παραλιακό προορισμό είτε ανατολικά είτε νότια του Νομού Αττικής.  Οι υποδομές της αλλά κυρίως η προσφορά του ιατρικο-νοσηλευτικού προσωπικού της παρέχουν ασφάλεια και υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ασθενείς. 

Αν πάρετε την απόφαση να περάσετε λίγες ημέρες στο εξοχικό σας στη Σαρωνίδα, να μείνετε λίγες ημέρες στην Αθήνα πριν επισκεφτείτε κάποιο νησί ή να ανακαλύψετε νέους προορισμούς που θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε χωρίς να απομακρυνθείτε από την Αθήνα είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε. 

Στη Μονάδα μας έρχεστε εύκολα και γρήγορα από οποιοδήποτε προορισμό της Αττικής.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόγειο parking και με ασφάλεια να εισέλθετε ελεγχόμενα στο χώρο μας.  Στην υποδοχή το έμπειρο προσωπικό μας σας καλωσορίζει και προετοιμάζει την ένταξη σας στο σύστημα της μονάδας μας.  Είναι πρόθυμο να λύσει όλες τις απορίες σας σχετικά με την γεωγραφία του τόπου και τις δυνατότητες πρόσβασης σας σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.  Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προετοιμάζει την αιμοκάθαρση σας και σας ξεναγεί στο χώρο μας επισημαίνοντας βασικές πρακτικές της λειτουργίας μας.  Στην μονάδα μας κύριος κανόνας είναι η ασφάλεια σας και η καλλιέργεια ενός αισθήματος οικειότητας.  Η μονάδα μας είναι φωτεινή, πρόσχαρη, άνετη, με μεγάλους χώρους, παροχή ιδιωτικότητας και χρήση νέων,  πρωτοπόρων μηχανημάτων και εξοπλισμού σε συνδυασμό με καινοτόμα προιόντα.  Πρίν ή μετά τη συνεδρία σας θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το σύγχρονο χώρο των αποδυτηρίων μας ώστε είτε έρχεστε από μία επαγγελματική συνάντηση είτε πηγαίνετε μετά μία εκδρομή να προετοιμαστείτε με άνεση και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.  Κατά την παραμονή σας ένα δίκτυο ιατρών θα είναι έτοιμο να σας  υποστηρίξει και να σας φροντίσει ανά πάσα στιγμή.

Βασικά Σημεία Προετοιμασίας σας

 • Μιλήστε με τους ιατρούς της μονάδας σας για τα σχέδια σας να ταξιδέψετε. Ένας προγραμματισμός 2 εβδομάδων είναι προτεινόμενος.  Επικοινωνήστε μαζί μας για να προετοιμάσουμε το ταξίδι σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 • Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ενημερώστε την εταιρεία για τυχόν ανάγκες σας και αν μένετε σε ξενοδοχείο ενημερώστε για ιδιαίτερες επιθυμίες σας (πχ. Φαγητό).
 • Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα του ασφαλιστικού σας φορέα (πχ, βιβλιάριο υγείας, κάρτα υγείας, κα).
 • Έχετε μαζί σας ενημερωτικό σημείωμα από τη μονάδα σας.
 • Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί όλα τα φάρμακα σας (τόσο για την αιμοκάθαρση όσο και για το σπίτι).

2020

Η αλλαγή περιβάλλοντος, ο χρόνος που θα περάσετε στο εξοχικό σας σπίτι, η επαφή με τη θάλασσα και τον ήλιο αλλά και η γνωριμία με περιοχές που δεν έχετε επισκεφτεί είναι μερικές μόνο ευκαιρίες που έχετε διαμένοντας σε κάποια από τις πανέμορφες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

κέντρο
αιμοκάθαρσης
στην Ανατολική Αττική

 • Εύκολη πρόσβαση

 • Υπόγειο PARKING  13 θέσεων

 • Άρτια λειτουργία της μονάδας με ελαχιστοποίηση των διαδρομών και η άριστη σχέση μεταξύ των επιμέρους χώρων της.

 • Η δημιουργία ενός ευχάριστου και φιλικού περιβάλλοντος για την άνετη πολύωρη παραμονή των ασθενών και των συνοδών .

 • Η σαφής οριοθέτηση των χώρων θεραπείας από τους υπόλοιπους χώρους της μονάδας και η διασφάλιση κατά το δυνατόν ενός αισθήματος ιδιωτικότητας στους ασθενείς.

 • Διαμόρφωση των χώρων με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η διαμερισματοποίηση των εργασιών και να εξασφαλίζεται όπου είναι επιθυμητό η απομόνωση για τον περιορισμό διασποράς λοιμώξεων.

Mονάδα Αιμοκάθαρσης
στο Κορωπί

H Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Polyξenia Renal  υποδέχεται και  φροντίζει ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο τελικού σταδίου υπό αιμοκάθαρση.  Η προνομιακή της θέση επί της κεντρικής οδού του Κορωπίου, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το Δημαρχείο του Δήμου Κρωπίας, πολύ κοντά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη θάλασσα,  της δίνει τη δυνατότητα να στηρίζει τον πληθυσμό που έχει ανάγκη νεφρολογικής φροντίδας  στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Αττικής.

Σε ένα χώρο φιλόξενο, «φωτεινό», λειτουργικό από τη μία,  πρωτότυπο, καινοτόμο, και «οικογενειακό» από την άλλη, το έμπειρο και ταυτόχρονα «φρέσκο» ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν  προσφέρει απλά υπηρεσίες αιμοκάθαρσης αλλά  βοηθάει τους ασθενείς «να ζουν φυσιολογικά» με τη νεφρική νόσο.

Όλοι οι συντελεστές, το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό δραστηριοποιούνται στο χώρο της αιμοκάθαρσης επί σειρά ετών και με την εξειδικευμένη γνώση που έχει αποκτηθεί προσφέρουν ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο.

Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, πρωτότυπα υλικά και μέσα αρίστης ποιότητας, με καινοτόμους μεθόδους λειτουργίας, βοήθεια των ασθενών 24ώρες το 24ώρο αλλά και ενεργό συμμετοχή των ιδίων στην θεραπευτική διαδικασία,  έννοιες όπως ασφάλεια, διαρκής ενημέρωση, χρήσιμα εργαλεία,  ολοκληρωμένη θεραπεία και ποιότητα ζωής  έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο.

Κέντρο της προσοχής όλης της επαγγελματικής ομάδας φροντίδας είναι ο άνθρωπος.

Θέσεις Αιμοκάθαρσης

Εξασφάλιση ιδιωτικότητας

Βάρδιες Λειτουργίας

Πρωτοποριακή χρήση διαλυμάτων αιμοκάθαρσης με Βιταμίνη C

Αιμοκάθαρση σε εξειδικευμένο κέντρο

Η αιμοκάθαρση στη Μονάδα

Νεφρολόγοι-Νοσηλευτές/τριες Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης

Νεφρολόγοι-Νοσηλευτές/τριες  Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Βασικοί πυλώνες της φροντίδας των ασθενών σε μία μονάδα αιμοκάθαρσης είναι οι Νεφρολόγοι και οι Νοσηλευτές/τριες.  Συγκροτούν μαζί τον πυρήνα της ομάδας φροντίδας των ασθενών στη μονάδα και πολλές φορές εκτός αυτής. Νεφρολόγοι: Φροντίδα ασθενών στο Κέντρο αιμοκάθαρσης Τι είναι ο νεφρολόγος; O  νεφρολόγος είναι ο ιατρός που ειδικεύεται στη μελέτη των νεφρών και των ασθενειών και καταστάσεων που μπορούν να επηρεάσουν...

Διαβάστε Περισσότερα

Mονάδα Αιμοκάθαρσης στην Ανατολική Αττική

Mονάδα Αιμοκάθαρσης στην Ανατολική Αττική Στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ανθρωπότητα διαχρονικά ήταν οι επιδημίες.  Τα τελευταία 100 ζήσαμε αρκετές θανατηφόρες επιδημίες: Το 1918 η ισπανική γρίπη η οποία προσέβαλε 500 εκατομμύρια ανθρώπους και έχασαν τη ζωή τους 50 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το 1968 η γρίπη του Χόνγκ Κόνγκ κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Από το 1981 έως σήμερα έχουμε το HIV/AIDS. Οι πρώτες περιπτώσεις του HIV/AIDS...

Διαβάστε Περισσότερα

H φροντίδα της αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης (fistula, AVF)

H φροντίδα της αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης (fistula, AVF) Τι είναι η AVF; Η AVF  είναι ένας τύπος αγγειακής προσπέλασης, ο πιο συνηθισμένος, απαραίτητος για τη διαδικασία της  αιμοκάθαρσης. Πρόκειται για μία σύνδεση μεταξύ μιας αρτηρίας και μιας φλέβας σε κάποιο σημείο του χεριού συνήθως, που δημιουργεί μια έτοιμη πηγή με ταχεία ροή αίματος. Βρίσκεται κάτω από το δέρμα και χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης για πρόσβαση στην κυκλοφορία του αίματος. Οι AVF...

Διαβάστε Περισσότερα

H Θεραπεία μου είναι επαρκής;

H Θεραπεία μου είναι επαρκής? Κάνω σωστή αιμοκάθαρση?   Τα υγιή νεφρά λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Όταν τα νεφρά σταματούν να λειτουργούν, η αιμοκάθαρση κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά κάνει μόνο ένα μέρος της. Είναι δυνατόν να ζήσετε για πολλά έτη μία ήρεμη  ζωή κάνοντας όμως σωστή και επαρκήςι αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Στο κέντρο μας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας των σύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης που διαθέτουμε  είμαστε σε...

Διαβάστε Περισσότερα

Προετοιμασία για αιμοκάθαρση

Τι είναι η αιμοκάθαρση;

Τι είναι η αιμοκάθαρση ; Τι είναι η αιμοκάθαρση; Η αιμοκάθαρση είναι μια θεραπεία που απομακρύνει τα «απόβλητα του οργανισμού» (γνωστά και ως ουραιμικές τοξίνες ) και το περίσσεμα  υγρών  από τον οργανισμό όταν τα νεφρά δεν μπορούν να το κάνουν.  Όποιος έχει Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ) , θα χρειαστεί αιμοκάθαρση; Στα αρχικά στάδια της ΧΝΝ, δεν χρειάζεται αιμοκάθαρση....

Διαβάστε Περισσότερα

Προετοιμασία για αιμοκάθαρση

Η πρώτη σας ημέρα στην αιμοκάθαρση στο κέντρο μας Είναι καλό να συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα «προετοιμασίας» όταν είναι ώρα για αιμοκάθαρση, είτε είναι η πρώτη σας ημέρα θεραπείας είτε η 50ή σας. Έχουμε βρει 10 τρόπους για να σας βοηθήσουμε να προετοιμάζεστε και να διατηρήσετε την ποιότητα ζωής σας κατά την αιμοκάθαρση.  Άλλα εργαλεία σας ταιριάζουν περισσότερο και...

Διαβάστε Περισσότερα

Λίγα λόγια για την Αιμοκάθαρση

Η πρώτη σας ημέρα στην αιμοκάθαρση στο κέντρο μας Ιωάννης Γ. Γριβέας, MD,PhD Νεφρολόγος   Πως γίνεται; Η αιμοκάθαρση (ΑΜΚ) με τεχνητό νεφρό γίνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού φίλτρου, μέσω του οποίου γίνεται ο καθαρισμός του αίματος από τα συσσωρευθέντα άχρηστα προιόντα του μεταβολισμού. Τα άχρηστα αυτά προιόντα και οι τοξίνες διηθούνται μέσω μίας ημιδιαπερατής...

Διαβάστε Περισσότερα

Η πρώτη σας ημέρα στην αιμοκάθαρση στο κέντρο μας

Η πρώτη σας ημέρα στην αιμοκάθαρση στο κέντρο μας Ανακαλύπτοντας ότι θα χρειαστείτε μια σωτήρια θεραπεία, όπως η αιμοκάθαρση μπορεί να είναι σοκαριστικό στην αρχή. Είναι φυσικό να είστε λίγο νευρικοί ή και ανήσυχοι. Η πρώτη ημέρα της αιμοκάθαρσης, θα σημαίνει για εσάς ότι θα μεταβείτε σε ένα νέο μέρος για αρκετές ώρες, θα συναντήσετε τη νέα ομάδα υγειονομικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Tα Συναισθήματά μας και η Xρόνια Νεφρική Νόσος

Tα Συναισθήματά μας και η Xρόνια Νεφρική Νόσος (XNN) Ιωάννης Γ. Γριβέας, MD, PhD Όταν οι ασθενείς αναζητούν ιατρική φροντίδα για τη ΧΝΝ, θέλουν ανακούφιση από τη σωματική ανησυχία που η νόσος τους προκαλεί. Η φροντίδα της ψυχικής  υγείας είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα της σωματικής.  Η αναγνώριση συναισθημάτων που είναι κοινά σε άλλους ασθενείς με ΧΝΝ μπορεί...

Διαβάστε Περισσότερα
{

βοηθήστε τον εαυτό σας, ενημερωθείτε και αποκτήστε όλες τις γνώσεις γύρω από την λειτουργία των νεφρών!

Οδυσ. Ανδρούτσου 8

(είσοδος Polyxenia-renal)

Βασ. Κωνσταντίνου 61

Εγγραφή στο newsletter

14 + 13 =